Missie

Waarom zijn wij Groene Pootjes gestart en wat willen wij nou precies doen? Groene Pootjes is officieel in mei 2018 al geregistreerd bij een notaris en KVK. Maar omdat Kuba en Tony vrij snel achter elkaar overleden in 2018 kwam de stichting niet van de grond. Nu is besloten niet langer te wachten, maar gewoon te starten en alles langzamerhand vorm te geven.

Wij werken nauw samen met een stichting in Zrenjanin (Servië), die door Aleksandra en mij is opgericht. De stichting is eigenlijk een soort zusterstichting van ons, die de naam Ljubitelji životinja i prirode “Zelene šape”’ draagt, vrij vertaald Stichting Groene Poten. Wij hebben al bijna vier jaar goede ervaring met deze stichting, omdat zij net als wij, erg gedreven zijn in het verminderen van (zwerf)dieren en het verbeteren van hun leefomgeving. Wij willen dit werk voortzetten, het liefst nog groter bereik krijgen waardoor wij nog meer voor de dieren kunnen doen. Onze focus ligt dan ook voornamelijk op het steriliseren van dieren, aangezien er dan minder dieren geboren zullen worden. We hebben in het verleden al samen zeker 500 katten/honden laten sterrilseren. We zijn nu ook bezig met het realiseren van een asiel in die omgeving (Zrenjanin Servie), omdat er simpelweg te veel dieren zijn die zwerven. Daar horen jullie nog meer over. Wij houden ons naast het welzijn van de dieren ook bezig met het rapen van zwerfafval, we doen dit zowel op individueel niveau als op groepsniveau waarbij we plekken uit kiezen en met vrijwilligers afval rapen. Ook op die manier zorgen wij voor een veilige leefomgeving voor mens en dier!

We zijn ook een kleinschalige opvang die momenteel honden Sapa, Che, Millie en katten Masha, Maxi, Vus, Blossom, Bello, Mellow, Lorin, Lazy, Face, Casper, Calle, Groovy en Grey opvangt. Zij zijn allemaal om verschillende redenen bij de stichting terecht gekomen en jullie zullen ze allemaal langzaam aan leren kennen.

Share This